COC Limburg doet aangifte van bekladden muren in Maastricht door ‘medestanders’

Een muur van het atelier tegenover café Rosé aan de Bogaardenstraat is ook door vandalen onder handen genomen.

COC Limburg heeft aangifte gedaan van het bekladden van zijn kantoor en café aan de Bogaardenstraat in Maastricht met antifa en pro lhbti graffiti. Ook de synagoge en twee naburige panden zijn met dergelijke leuzen beklad.

Sjak Planthof

Teksten als ‘Queer Antifa’ en ‘Siamo tutti anti fascisti’ staan op de muren van het pand van COC Limburg, belangenbehartiger van de lhbti gemeenschap, gekalkt. „Het is fijn dat de mensen die dit gedaan hebben voor hetzelfde doel als wij vechten, maar dit is vandalisme”, zegt Tamara van Bogaert, directeur COC Limburg. „Zo doen we dit niet. Ongeacht de boodschap.” Van Bogaert heeft aangifte van vandalisme gedaan.

Medewerkers van het COC ontdekten de graffiti maandag. Van Bogaert: „Buren zeiden dat de muren al sinds zaterdag zijn beklad. Het moet dus in de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurd zijn.”

Synagoge

Op de synagoge aan de overkant van de straat stond ‘Feminist Crew’ geschilderd. Dat is door medewerkers van de synagoge inmiddels overgeschilderd. Op de twee woonhuizen staan nog steeds de leuzen.

Camerabeelden waarop de vandalen eventueel te zien zijn, waren niet beschikbaar. „De gemeente meldde ons dat door het onweer van vrijdag enkele camera’s in de binnenstad kapot zijn gegaan”, aldus de directeur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal