Heerlens Muziekhuis Arons maakt doorstart na overname door Keymusic

Jeroen Arons (links) in het muziekhuis dat door een ketenbedrijf is overgenomen, maar de oude naam houdt. © Luc Lodder

De Heerlense muziekhandel Arons, een begrip in het zuiden, maakt een doorstart. De zaak is overgenomen door Keymusic. Jeroen Arons wordt winkelmanager.

Siebrand Vos

Midden in de opheffingsuitverkoop is de instrumentenhandel van Jeroen Arons overgenomen door Keymusic, een ketenzaak met 21 filialen in Nederland en België. De Heerlense ondernemer heeft zelf het initiatief genomen.

Arons: „Ik ken Jan ’t Hoen, de nieuwe investeerder achter Keymusic. Hij was vier jaar geleden met Danny Lademacher in onze zaak, als drummer van The Wild Romance - de oude begeleidingsband van Herman Brood. Toen het doek viel, dacht ik: ‘Nu ga ik contact met hem opnemen.’ Het klikte gelukkig.”

Lees ook:Bekende instrumentenwinkel stopt: ‘Wij zullen Arons heel erg missen’

Jeroen Arons is opgelucht dat hij kan doorgaan. Sterker, doordat hij nu onderdeel uitmaakt van een keten kan hij tot zijn grote vreugde ook weer alle A-merken als Gibson en Fender op voorraad krijgen. „Dat is voor eenpitters anders bijna niet meer te betalen, omdat die bedrijven met hele dure en veeleisende contracten werken. Samen sta je veel sterker ten opzichte van deze fabrikanten.”

Reputatie

Hoewel hijzelf bedrijfsleider wordt, blijft de zaak Arons heten. „Onze goodwill en reputatie is in het zuiden zo sterk dat het bedrijf die wil behouden.” Grote klanten als het conservatorium lieten eerder weten opheffing als een groot verlies te ervaren.

Maandag al worden twee vrachtwagens vol instrumenten en toebehoren uit het magazijn gehaald. Medio augustus volgt de opening.

Binnenstad

Arons zegt zich te blijven inzetten voor de Heerlense binnenstad. „Dat wordt door het bedrijf, waar een frisse wind is gaan waaien, ook gestimuleerd: niet binnen die vier muren blijven. Buiten dat realiseer ik me door alle reacties op Facebook en het afscheid hoe fijn het werken in Heerlen is. Ik ga er weer met volle kracht tegenaan.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal