Diamanten paar Van den Bosch-Püts uit Brunssum

Print
Diamanten paar Van den Bosch-Püts uit Brunssum

Frans en Agnes houden van het goede leven. Afbeelding: Peter Trompetter

Brunssum / Schinveld / Heerlen / Hoensbroek -

Frans en Agnes Van den Bosch-Püts uit de Ir. Op de Kampstraat 2 in Brunssum zijn zestig jaar getrouwd. Op 30 juli voor de wet en donderdag 5 september wordt het kerkelijk huwelijk – in 1959 voltrokken op de Langeberg - herdacht.

Agnes werd geboren op 23 december 1933 in Schinveld. Frans zag op 19 februari 1932 het levenslicht. Ze leerden elkaar kennen tijdens een dansavond in de zaal van In gen Haan in Hoensbroek. In die plaats gingen ze aanvankelijk wonen, bij de ouders van Frans. Die hadden namelijk een kleermakerij in de Kouvenderstraat, waar ook zoonlief werkte. Enige jaren later ging hij werken bij de beveiliging van DSM en bleef dat doen tot aan zijn pensioen. Agnes werkte in een naaiatelier.

Het diamanten paar heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Zij hebben altijd ‘leuke dingen’ gedaan, waarbij vakanties naar Turkije en Spanje voorop stonden. Namens de gemeente Brunssum zijn ze in het zonnetje gezet door wethouder Carolus de Rijck.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen