Club Ultra Helden: meer live muziek, lounge en dartclub

Print
Club Ultra Helden: meer live muziek, lounge en dartclub

Remco Heussen (links) en Jip Haanen runnen sinds begin dit jaar Club Ultra. Afbeelding: Lé Giesen

Helden -

Club Ultra in Helden gaat ruim een half jaar na de opening het aantal activiteiten uitbreiden en de voormalige wintertuin verbouwen tot lounge. Ook komt er meer live muziek in het bijgebouw Jaks.

Club Ultra aan de Molenstraat is de opvolger van de medio 2017 failliet verklaarde Club Palladio. De jongeren Remco Heussen (22) en Jip Haanen (20) runnen sinds begin dit jaar als huurder Club Ultra, dat eigendom is van de Tegelse ondernemer en investeerder Nino Venezia.

Na een vliegende start en een korte financiële dip in mei/juni is de tijd nu rijp voor de uitwerking van nieuwe plannen. De voormalige wintertuin van Palladio wordt in het najaar verbouwd tot lounge, waar op een relaxte wijze een cocktail gedronken kan worden, vertellen de twee jongeren.

Live muziek

In het najaar wordt ook gestart met een eigen dartclub DC Jaks, genaamd naar het bijgebouw met dezelfde naam. „We gaan meedoen aan de officiële dartcompetitie”, zegt Heussen. De bedoeling is om na de zomer in Jaks meer live muziek te programmeren voor de wat ouderen, dertigplussers. „Op vrijdag bands uit de regio. Op zondag singer-songwriters.”

Lees ook: ‘Jeugd is verwend, wil steeds weer geprikkeld worden’

Club Ultra gaat meer evenementen buiten de weekeinden - als vooral de jeugd van 18 tot 25 jaar naar Helden komt - houden. De woensdag wordt de dag voor dinershows, met entertainment en buffet voor een breed publiek. Maar er wordt ook gemikt op bedrijfs- en personeelsfeesten. Het feestje Ultra Kids op zondagmiddag krijgt een vervolg. De eerste editie voor kinderen van de basisschool zorgde voor een volle bak.

Personeel

Bij Club Ultra werken 35 mensen, met name in de weekeinden. In tegenstelling tot elders in de horeca kostte het Haanen en Heussen weinig moeite aan personeel te komen. „We hebben een mix van jongeren vanaf 18 jaar en zeker acht veertigplussers.”

De jonge starters hebben zich ondertussen ook in de kijker gespeeld van Kiwanis Club Peel en Maas. Die organiseert voor de tiende maal de Ondernemersprijs Peel en Maas en heeft Heussen en Haanen met nog vier andere ‘Startups en starters’ genomineerd . De prijsuitreiking is 30 oktober in de theaterzaal van DOK6 in Panningen.