Tegenslag bij laatste oefenduel MVV: Mahmutovic valt uit met enkelblessure

© De Limburger

MVV heeft de laatste test voor de competitiestart met 2-3 verloren. Al Ta’awoun uit Saoedi-Arabië was met 2-3 te sterk.

Emil Visser

De grootste tegenslag was echter het kwijtraken van Enes Mahmutovic, die met een enkelblessure het veld moest verlaten na een uur spelen. Hij raakte geblesseerd bij een duel met een opponent en moest vervolgens met ondersteuning het veld verlaten.

De Maastrichtse formatie oogde de hele wedstrijd wat onzeker. Alleen rechtsback Zeegers imponeerde in zijn persoonlijke duels.

Lees ook: Limburgse voetbalclubs starten seizoen in standje overleven

Natuurlijk is het inschatten van een opponent uit Saoedi-Arabië lastig, maar in balbezit was MVV hoe dan ook slordig en nerveus. Desondanks werd er na 8 minuten al gescoord door Koen Kostons, die de bal via Joeri Schroijen voor de voeten kreeg.

Het publiek moest genoegen nemen met enkele flarden waarin MVV iets liet zien, vooral in de tegenstoot.

Een vrije trap van Joshua Holtby die binnenvloog, was een van de schaarse hoogtepunten van de Maastrichtse ploeg.

In eerdere wedstrijden werd ook al duidelijk dat de Maastrichtenaren veel te makkelijk worden afgetroefd in de lucht. En ook in deze wedstrijd moest MVV liefst drie keer een treffer incasseren bij een corner. Zo won de ploeg uit Saoedi-Arabië met 2-3.

Kijk hieronder naar aflevering 1 van het nieuwe seizoen Komt dat Schot:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal