Real ziet Donny van de Beek als ideaal alternatief voor Pogba

Print
Real ziet Donny van de Beek als ideaal alternatief voor Pogba

Real Madrid aast op Donny van de Beek. De Spaanse grootmacht slaagt er vooralsnog niet in om Paul Pogba aan te trekken en ziet in de 22-jarige middenvelder van Ajax het ideale alternatief.

Het papierwerk ligt in Madrid al zo goed als klaar voor Donny van de Beek. De middenvelder van Ajax kan een lucratieve verbintenis tekenen, over de voorwaarden hoeft nog amper onderhandeld te worden. Maar of het werkelijk zover komt, hangt van een complex transferspel af, dat al enkele maanden geleden bij het management van Van de Beek kenbaar is gemaakt.

Real Madrid zet eerst in op Paul Pogba, met Van de Beek als het belangrijkste alternatief. De Franse middenvelder wil zelf Manchester United graag inruilen voor Madrid, maar tot een akkoord tussen de clubs kwam het nog niet. Dit hangt ook weer samen met de verkoop van dure spelers bij Real als Gareth Bale, James Rodriguez en Isco.

Hoe langer het project Pogba voor Real Madrid duurt, des te meer plan B in zicht komt. De Engelse transfermarkt sluit komende donderdag. Daarna mogen clubs nog wel spelers verkopen, maar de kans is klein dat Manchester United dit zal toestaan, aangezien er dan geen tijd meer is om zelf spelers te halen.

De Spaanse media zijn er inmiddels stellig van overtuigd dat Van de Beek de nieuwe speler van de Madrilenen moet worden. De club zou op de korte termijn een bod van 60 miljoen euro gaan neerleggen bij Ajax.

De Nederlandse kampioen wil na Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong liever niet nog een Nederlandse steunpilaar laten gaan. De club is er in ieder geval veel aan gelegen om Van de Beek sowieso nog in de kwalificatieduels voor de Champions League met PAOK Saloniki in te kunnen zetten. Na die wedstrijden, half augustus, ligt intern bij Ajax bovendien een denkbeeldige deadline. In het tweede deel van de maand willen de Amsterdammers niet meer meewerken aan een vertrek van een basisspeler. De vraag is echter of Ajax dan bestand is tegen het transfergeweld van een grootmacht als Real Madrid.

Het management van Van de Beek heeft altijd open kaart gespeeld naar de clubleiding van Ajax. Onlangs weigerde de middenvelder een verbeterde verbintenis te tekenen. De speler en zijn begeleiding vonden het moreel niet netjes om het ene moment bij te tekenen en niet veel later alsnog over een transfer na te denken.

Ajax heeft begrip voor het standpunt, maar begeeft zich in een spagaat. De Amsterdammers gunnen het kind van de club een transfer naar de wereldtop, maar willen de publiekslieveling niet kwijt.

En Van de Beek zelf? De middenvelder heeft het nog altijd goed naar zijn zin bij zijn Ajax, maar heeft een transfer nooit uitgesloten. Daarbij heeft hij een rijtje clubs op papier gezet, voor wie hij Amsterdam zou willen inruilen. Real Madrid pronkt op dat lijstje.

Daar bestaat geen enkele twijfel over.

Kijk hieronder naar aflevering 1 van het nieuwe seizoen Komt dat Schot:

Komt Dat Schot Seizoen 02 Afl 01. Video: De Limburger