Vrouw raakt fiets kwijt in Kerkrade door slinkse truc

Print
Vrouw raakt fiets kwijt in Kerkrade door slinkse truc

Afbeelding: ANP XTRA

Kerkrade / Eygelshoven -

Een vrouw zag vrijdag in Kerkrade haar fiets gestolen worden door een slinkse truc. Daarbij werd een ‘huilend meisje’ als afleidingsmanoeuvre ingezet.

Om 11.30 uur zag de fietsster op de Hamstraat in Kerkrade een meisje zitten. Het meisje zat in elkaar gedoken, had rode ogen en was aan het huilen. De vrouw stapte van haar fiets, liep naar het meisje toe en vroeg wat er aan de hand was. Op dat moment sloeg een fietsendief toe en moest de vrouw toezien hoe een man op haar fiets wegreed. Ook het huilende meisje koos het hazenpad.

Signalement

De politie Kerkrade is op zoek naar het tweetal. De man die op de fiets wegreed was zeker 2 meter lang, blank, met blonde korte haren. Hij droeg een jas met capuchon en aan de capuchon zat wit bont, verder droeg hij een korte spijkerbroek met daaronder witte sportsokken en zwarte sportschoenen. Het meisje leek 15-16 jaar oud, heeft een donkere huidskleur, droeg een hoofddoek, had betraande rode ogen en sprak niet.

De fiets is een donkerblauwe fiets van het merk Btwin, met aan de achterzijde twee donkerblauwe fietstassen met daarin diverse spullen (kleding, schoenen, handtas, beurs, cash geld en medicatie). Getuigen of mensen met tips kunnen bellen met 0900-8844.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen