Schutterijen uit regio Weert naar bondsfeest in Grathem

Print
Schutterijen uit regio Weert naar bondsfeest in Grathem

Over twee weken worden de schietbomen weer opgetuigd. Afbeelding: John Peters Fotografie

Grathem / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer -

Het vijfde bondsfeest van schuttersbond Eendracht Maakt Macht is op 17 en 18 augustus in Grathem. Het is tevens het laatste treffen van dit jaar.

De deelnemende gildes uit Weert en omgeving zijn dat weekeinde te gast bij schutterij Sint Severinus. Ook OLS-winnaar Sint Willibrordus uit Meijel is van de partij. Elk bondsfeest begint met een optocht door het dorp. In Grathem klinkt het vertreksein om 12.00 uur. Aansluitend vinden op de schutterswei aan de Sportlaan de schiet- en nevenwedstrijden plaats.

Daags ervoor wordt er ’s morgens vanaf 10.00 uur geschoten om het persoonlijk kampioenschap. Om 16.00 uur beginnen de wedstrijden voor drie- en zestallen, waaraan iedereen kan deelnemen. De eerste dag wordt afgesloten met het Mallorca Sommerfest, een Duitse party in de feesttent met DJ Otto Wunderbar. De toegang is gratis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen