Herhaalde oproep insturen liedjes voor nieuwe Uulesjlager

Print
Herhaalde oproep insturen liedjes voor nieuwe Uulesjlager

Patrick Roger won vorig jaar met ‘Miss Vastelaovend’ Afbeelding: Frits Koolen

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul uit Roermond doet een herhaalde oproep aan liedjesschrijvers en componisten om mee te doen aan de verkiezing van de nieuwe ‘Uulesjlager’.

Volgende maand kunnen zij hun liedje digitaal inschrijven op www.dn-uul.nl. Uit alle inzendingen die op 30 september binnen zijn, draagt de verantwoordelijke commissie er bij het bestuur van de carnavalsvereniging één voor als nieuwe Uulesjlager. Het gekozen liedje zal tijdens Aad op Nuuj op 10 november door Vorst Dirk I publiek bekend worden gemaakt en voor het eerst worden gepresenteerd.

D’n Uul hoopt dat het kwaliteitsniveau van de inzendingen aansluit op dat van de Uulesjlager van de afgelopen drie jaar. ‘Alaaf Limburgia’ van Sam en Patrick (2016), ‘Doe en ich in ein reket’ van Hans Leijendeckers (2017) en ‘Miss Vastelaovend’ van Patrick Roger (2018) werden samen ruim vijftienduizend keer bekeken op YouTube, meer dan achtduizend keer op de Facebookpagina van D’n Uul en zo’n 2200 keer op de website.

De makers van de Uulesjlager worden beloond met een prijzengeld van 500 euro en optredens tijdens grote evenementen als de Nach van de Nuje Sjtadsprins en de Sjtasiefestasie. Alleen hun namen worden bekend gemaakt, alle overige inzenders blijven anoniem.

De inschrijving start op 1 september. Het motto van D’n Uul, elk jaar een inspiratiebron voor liedjesschrijvers, luidt ‘Veer laote de kirk in ’t midde’.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →