Komende nachten vallende sterren van Perseïdenzwerm te zien

Print
Komende nachten vallende sterren van Perseïdenzwerm te zien

De komende nachten zijn steeds meer vallende sterren te zien, met een piek in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 augustus. Dan is het hoogtepunt van de Perseïdenzwerm, een wolk van stofdeeltjes van de komeet Swift-Tuttle waar de aarde doorheen beweegt.

Volgens Weeronline is het behalve bewolking vooral de maan die roet in het eten kan gooien. Tijdens de piek is het namelijk volle maan, waardoor veel meteoren niet of moeilijk te zien zullen zijn. Vorig jaar waren de Perseïden vooral in het zuidoosten van het land goed te zien. Toen konden zo’n 100 vallende sterren per uur worden geteld.

Wie ze wil zien, moet op een donkere plaats gaan staan, liefst op het open veld buiten de bebouwde kom, en naar het noordoosten kijken. De meteoren zijn te zien op ongeveer twee derde van de lijn tussen horizon en hoogste punt aan de hemel.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen