Topkwekers naar Holland Koi Show in Kasteeltuinen Arcen

Print
Topkwekers naar Holland Koi Show in Kasteeltuinen Arcen

In de azuurblauwe bassins komen de kleuren optimaal tot hun recht. Afbeelding: Pam van den Broek

Arcen / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide -

Kasteeltuinen Arcen ontvangt al langer dan een kwart eeuw elk jaar de grootste koi-tentoonstelling ter wereld. Want zo wordt ook de 27ste editie van de Holland Koi Show aangekondigd.

Op 16, 17 en 18 augustus ontmoeten kwekers en liefhebbers van deze kleurrijke en ook in ons land onverminderd populaire vijvervissen elkaar in Arcen. Begonnen als een kleinschalige keuring voor kwekers uit de grensstreek is de Holland Koi Show uitgegroeid tot het grootste koi-evenement ter wereld. Op deze show worden de mooiste en grootste exemplaren tentoongesteld; koi die tot de top van Europa behoren. Ook het land van herkomst staat in de picture. Met onder meer een tentoonstelling van Bonsai bomen en karaoke, immens populair in het land van de rijzende zon. Het podium op het toernooiveld wordt omgebouwd tot een Japanse karaokebar.

Tijdens de Holland Koi Show tonen internationale kwekers hun mooiste koi aan een jury waarvan de leden afkomstig zijn uit onder meer Australië, Zuid-Afrika, Zweden en Japan. In tientallen azuurblauwe bassins zwemmen koi uit de hele wereld. Uit honderden wedstrijdvissen wordt een winnaar gekozen. De meest prestigieuze prijs is de ‘Grand Champion’.

Op de beursvloer met meer dan zeventig stands vinden koi-liefhebbers allerlei vijverbenodigdheden. Hier worden de laatste snufjes op het gebied van pompsystemen, voer en vijvertrends getoond. Ook worden er seminars gegeven over het houden en behandelen van koi.

Terugkerend onderdeel van het programma is de Betta show, waaraan dit jaar meer dan vijftig kwekers uit twaalf landen deelnemen. De Betta, ook Siamese Kempvis genoemd, is een tropische vis die bekend staat om zijn golvende staart en uitgesproken kleur.

In het kasteel is de wisselexpositie ‘Wereldwonderen van de mechanische muziek’ voor het laatst te bekijken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →