Venlose kunstmarkt gaat na tien jaar ‘de hoek om’

Bezoekers in gesprek met één van de deelnemende kunstenaars.

Bezoekers in gesprek met één van de deelnemende kunstenaars. © Latifa Fotografie

Het Mont Martre Festival in de Venlose binnenstad bestaat tien jaar. Gestart op de Nieuwstraat gaat de kunstmarkt nu de ‘hoek om’.

Marcel van Lier

Het tweede lustrum wordt aangegrepen voor een definitieve verplaatsing. Het Mont Martre festival verlaat de Nieuwstraat, waar de kunstmarkt ooit begon. De tiende editie op zaterdag 10 augustus verhuist in zijn geheel naar de Kleine Beekstraat, Vleesstraat en het Flujasplein bij C&A. Daar etaleren en verkopen kunstenaars uit het hele land werk van eigen makelij. Het aanbod omvat onder meer schilderijen, keramiek, sieraden en textielkunst. De Venlose kunstenares Ans Janssen is vanaf het begin de drijvende kracht binnen de organisatie, die geheel uit vrijwilligers bestaat. De laagdrempelige opzet, waarbij betaalbare kunst wordt aangeboden en kunstenaars met liefhebbers in contact worden gebracht, slaat na tien jaar nog steeds aan.

Het Mont Martre Festival, genoemd naar de bekende kunstenaarswijk in Parijs, duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee