Vernieuwde speurtocht streekmuseum Peel en Maas

Print
Vernieuwde speurtocht streekmuseum Peel en Maas

Bezoekers komen alles te weten over de mythes van de gouden helm die in de Peel werd gevonden. Afbeelding: De Limburger

Helden -

Museum Peel en Maas in Helden heeft haar speurtocht vernieuwd. Zowel de mascotte als de vragen en huisstijl zijn nieuw.

Aan de hand van tien vragen komen jeugdige bezoekers meer te weten over de verschillende exposities in het streekmuseum. Wie alle kaartjes en antwoorden heeft gevonden, ontvangt bij de balie een verrassing.

Na een draai aan het rad van avontuur worden de museumbezoekers ingewijd in de mythes rond de Gouden Peelhelm, het geheim van de sprekende bomen en het dierenrijk van Peel en Maas. Dé topattractie voor kinderen is echter de aardbevingssimulator, waarin ze flink heen en weer worden geschud. Een andere publiekstrekker in het jubileumjaar is de tijdelijke tentoonstelling ‘Van Ploeg naar Ploegendienst’ over de opkomst van de industrialisatie in de gemeente Peel en Maas.

Verder komen de lokale geschiedenis van de Romeinen, de oorlogstijd en de jaren vijftig tot leven in het streekmuseum, dat ook over een horeca-afdeling beschikt.

Tot eind september is het museum wekelijks van woensdag tot zondag open tussen 13.00 en 17.00 uur. Meer info op www.museumpeelenmaas.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →