Pedo-flyeractie op Pride afgeblazen

Print
Pedo-flyeractie op Pride afgeblazen

Flyers Pedopride. Inzet: oprichter Mark Lucius neemt vermomd deel aan een tv-programma. Afbeelding: @PedoPride/AD

De man die op de Pride wilde flyeren voor zijn pedoclub ‘Kinderbevrijdingsfront’ heeft zijn actie afgeblazen. Zijn veiligheid kon in het geding komen, omdat hij openlijk seks met kinderen propageert.

Vrijdag was er nog overleg tussen de gemeente Amsterdam en ‘Mark Lucius’, een pseudoniem van de man achter het Kinderbevrijdingsfront. Zou hij zijn plan om te flyeren tijdens de botenparade van Pride Amsterdam, zaterdag, echt door moeten zetten?

Aan het AD, waar hij inmiddels niet meer mee wil praten, vertelde hij vrijdagavond nog te overwegen zijn actie eventueel in een andere vorm plaats te laten vinden. Aan Hart van Nederland laat Lucius nu weten: hij ziet er van af. De flyeractie had een ‘grote actie’ moeten worden, ‘maar er is te veel onrust’. ,,Het is belangrijk de rust te laten wederkeren,” zegt hij tegen het actualiteitenprogramma.

Lees ook: Ophef over flyeractie pedofiel tijdens Pride Amsterdam

Maar de geest lijkt uit de fles, sinds Lucius vorige week flyers uitdeelde in het Amsterdamse Vondelpark. Hij vindt dat ook pedofielen een plek moeten krijgen op de Pride. Na boze reacties van omstanders nam de politie zijn materiaal in beslag. Toen dat in het nieuws kwam, volgde veel meer ophef. Er werd jacht gemaakt op zijn ware identiteit, zijn beeltenis werd op sociale media gedeeld.

Op Twitter is te zien hoe er flyers met informatie over hem, met daarop ook foto’s van Lucius, zijn verspreid in zijn woonplaats om voor hem te waarschuwen. Lucius vreesde op de Pride opgejaagd te worden door ‘honderden’ actievoerders van Identitair Verzet. Zijn uitspraken op Twitter maakten het er allemaal niet beter op. Met het ‘Kinderbevrijdingsfront’ pleit Lucius ervoor kinderen van hun ouders te ‘bevrijden’ en kinderen onder de 12 jaar zelf te laten beslissen of ze seks willen hebben.

Lede ogen

Ben Kirssen (ook een pseudoniem) van Pedofilie.nl ziet het allemaal met lede ogen aan. Hij is nadrukkelijk geen voorstander van seks met kinderen en is betrokken bij een chatgroep waar pedofielen over hun gevoelens kunnen praten. Hoewel hij niet achter Lucius’ boodschap staat zegt hij: ,,Niemand verdient de dreiging van geweld om zijn standpunten, ook een radicale pedofiel niet. Argumenten bestrijdt je met argumenten. Als de wet al is overtreden, dan is dat aan de autoriteiten. Ik denk dat deze week duidelijk werd dat het negeren van pedofilie weinig zin heeft. Pedofielen zijn er en we blijven bestaan. Het beste is en blijft: we moeten met elkaar in gesprek gaan en zoeken naar verbinding en overeenkomsten.”

Lees ook: Een op de tien mannen worstelt met pedofiele gevoelens

Dat gebeurt zijns inziens op dit moment niet. De organisatie reageerde met afkeer op het verzoek ook de geaardheid pedofilie op te nemen in de gelederen van de Pride. Kirssen vindt het ‘jammer’ dat jonge pedofielen het idee krijgen dat ze door Pride Amsterdam ‘dieper de kast in moeten’. ,,Dat hoeft niet. Er is met Pedofilie.nl een legaal alternatief waar men met gevoelsgenoten over pedofiele gevoelens kan praten.”