Lichaam van vermiste Nederlander (30) gevonden in Italiaans meer

Het Iseomeer. Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

In een meer in Noord-Italië is zaterdag het lichaam gevonden van een 30-jarige Barnevelder die sinds dinsdag werd vermist. Reddingswerkers troffen het levenloze lichaam aan op een diepte van 250 meter.

Redactie

Duikers vonden zaterdagochtend het lichaam in het water van het Iseomeer tussen Grè di Riva di Solto en Corna Trentapassi. De Barnevelder, vader van twee kinderen van 3 en 5 jaar oud, raakte afgelopen dinsdagmiddag vermist op het meer in de Italiaanse provincie Brescia.

Hij bevond zich op een opblaasbare band die werd voortgetrokken door een motorboot. Door nog onbekende oorzaak viel hij van de band en verdween onder water. Inzittenden van de boot en ook andere omstanders gingen direct te water om de 30-jarige Nederlander te redden, maar de man werd niet meer aangetroffen.

Zoekactie

De afgelopen dagen werden tevergeefs duikers, een helikopter en onderwaterapparatuur ingezet, waaronder robots met video en sonar. Er werd steeds sterker rekening mee gehouden dat de Barnevelder zou zijn verdronken.

De Barnevelder verbleef met zijn familie op de nabijgelegen camping Eden in Pisogne.

© Screenshot Teletutto

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal