Verstappen na eerste pole position: ‘Nu ben ik van al die vragen af’

Print
Verstappen na eerste pole position: ‘Nu ben ik van al die vragen af’

Afbeelding: AFP

Max Verstappen was in de persconferentie na zijn eerste pole position, een goed kwartier na de kwalificatie, alweer de rust zelve. Hij was uiteraard erg blij met zijn primeur, maar zei tegelijkertijd dat het voor hem geen halszaak was geweest, het uitblijven van die eerste pole tot zijn 93ste raceweekeinde.

,,Ik wist dat het een kwestie van tijd zou zijn. Maar ik ben nu wel van al die vragen hierover af”, lachte hij. Op de vraag of Verstappen er nog mee zit dat hij niet de jongste coureur ooit is die op pole position start (dat is Sebastian Vettel, red.), had hij een duidelijk antwoord. ,,Nee. Sorry, ik kan er een lang verhaal van maken, maar het blijft nee.”

Lees ook: Max Verstappen voor het eerst in carrière op pole position

De Limburger wilde duidelijk ook het bredere plaatje belichten, het verhaal achter die eerste pole. ,,Ik ben heel tevreden over hoe snel het team de boel dit seizoen heeft omgekeerd. We kwamen duidelijk tekort in het begin van het seizoen, qua motor en chassis. We lopen snel in, we zijn er nog niet, maar op dit circuit vandaag konden we echt pushen en de motor nog wat opvoeren, zonder het risico te lopen hem op te blazen. Sinds Oostenrijk, waar we cruciale updates hebben doorgevoerd, zijn we veel beter. En we blijven ons verbeteren.”

Lastig inhalen

Hungaroring is niet de slechtste plek voor Verstappen om zondag voor het eerst vanaf de eerste plek te starten. Op het circuit is het lastig inhalen. ,,Een race controleren is uiteraard gemakkelijker als je leidt”, zei Verstappen. ,,Dus dit is hartstikke mooi.”

Lees ook: Strijd kampioenschap Max Verstappen: titelpraat of prietpraat?

Hij heeft duidelijk het momentum te pakken, met twee zeges in de laatste drie races en nu dus de eerste pole position. ,,Ik voel me goed, we zijn competitief. Maar de zondag telt natuurlijk.”

GP Hongarije 2019 - Circuit. Video: De Limburger