Lion King meest succesvolle Disneyfilm ooit in Nederlandse bios

Print
Lion King meest succesvolle Disneyfilm ooit in Nederlandse bios

Afbeelding: AP

The Lion King heeft na zeventien dagen al 14,7 miljoen euro opgebracht in Nederland. Nooit eerder wist een Disneyfilm zoveel in het laatje te brengen, laat Disney Nederland zaterdag weten. In totaal zagen 1,4 miljoen Nederlanders de film in de bioscoop.

De liveactionfilm, een bewerking van de gelijknamige klassieker uit 1994, stoot met de hoge opbrengst Star Wars: The Force Awakens van de troon. De sciencefictionfilm uit 2015 harkte in totaal bijna 14,4 miljoen euro binnen.

Lees ook: The Lion King: ‘klassiek verhaal in een nieuw, oogverblindend mooi jasje’

The Lion King scoort niet alleen in Nederland. Eerder deze week passeerde de film over de leeuw Simba en zijn vrienden wereldwijd een opbrengst van een miljard dollar.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen