Reanimatie na aanval zwerm wespen: oudere man ernstig gewond naar ziekenhuis

Print
Reanimatie na aanval zwerm wespen: oudere man ernstig gewond naar ziekenhuis

Grote consternatie in Lexmond, waar een man werd aangevallen door een zwerm wespen. Afbeelding: JSMultimedia/AD

In Lexmond (Provincie Utrecht) is zaterdagmiddag een oudere man gereanimeerd, vermoedelijk nadat hij was aangevallen door wespen.

Omstanders verklaarden dat hij in zijn tuin de heg aan het snoeien was met een elektrische heggenschaar. Hij zou een wespennest in de heg over het hoofd hebben gezien, en daar dwars doorheen zijn gegaan. Hierop werd de man door de wespen aangevallen.

De man was er zo slecht aan toe dat ook de brandweer werd opgeroepen om te ondersteunen bij de reanimatie. Een traumahelikopter landde achter Lexmond in een veld. Dit trok erg veel bekijks.

Het is niet duidelijk of de man allergisch is voor wespensteken. Hij werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. Hoe hij eraan toe is, is niet duidelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen