Maaskant leidt VVV meteen naar zege op RKC

Print

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - VVV heeft de competitie zaterdagavond onder de nieuwe coach Robert Maaskant geopend met een thuisoverwinning op RKC. In De Koel werd het 3-1 voor de Venlonaren.

VVV kwam na elf minuten spelen op achterstand. De van Anderlecht gehuurd Hannes Delcroix kopte de bal na een vrije trap van de zijkant via de onderkant van de lat binnen voor RKC: 0-1. De Waalwijkers bleven het duel domineren al was er wel een grote kans voor Johnatan Opoku die de bal naast schoot. 

VVV-doelman Thorsten Kirschbaum hield VVV in de wedstrijd toen RKC-aanvaller Mario Bilate alleen op hem af stormde. De Duitser bewees zijn waarde door Bilates schot tot corner te verwerken. Kort daarna was Bilate opnieuw dicht bij de 0-2, maar bracht de paal redding.

Geweldig afstandsschot
Na een erbarmelijk slechte eerste helft trok Elia Soriano de stand al snel weer gelijk. In de 51e minuut krulde hij de bal fraai langs RKC-doelman Etienne Vaessen. Tobias Pachonik was kort daarna dicht bij de 2-1, maar dit keer won Vaessen de strijd. De doelman ging in de 59e minuut wel weer de fout in toen hij Haji Wright naar de grond werkte en scheidsrechter Kooij naar de stip wees. Opoku schoot de bal vanaf elfmeter binnen: 2-1. Vijf minuten voor tijd maakte Peter van Ooijen er met een geweldig afstandsschot 3-1 van en besliste zo de wedstrijd

VVV wint voor het derde opeenvolgende seizoen zijn openingswedstrijd in de eredivisie. De ploeg van Maaskant moet aanstaande vrijdag al weer aan de bak. Dan gaan de Venlonaren op bezoek bij Sparta in Rotterdam. 

Bekijk de meest recente aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger: