Baasje vergeet vastgebonden hond bij supermarkt en komt hem uren later ophalen

© WeertdeGekste

Een vastgebonden hond zat zaterdagavond urenlang te wachten totdat zijn baasje hem kwam ophalen bij een Jumbo in Weert.

Redactie

Volgens WeertdeGekste hebben bezoekers van het winkelcentrum in de wijk Moesel zich ontfermd over de achtergelaten hond. Wijkbewoners hielden het beest vanaf een uur of vier in de gaten. De hond was lang aan een fietsrek vastgebonden en uiteindelijk werd de politie rond zeven uur ingeschakeld.

Afbijten

Het dier kreeg eten en water van buurtbewoners en medewerkers van de Jumbo. Buurtbewoners wilden de hond opvangen, maar hij beet van zich af. Ook toen de politie de chip probeerde uit te lezen, liet het beestje dit niet toe. Er moest uiteindelijk een vangstok aan te pas komen, maar de hond bleek niet gechipt te zijn.

Vergeten

Terwijl agenten bezig waren met vervolgstappen kwam het baasje tegen 20.45 uur aangelopen. Hij bleek iets te diep in het glaasje te hebben gekeken en gaf toe zijn huisdier te zijn vergeten toen hij boodschappen had gedaan.

De politie heeft hem aangesproken op zijn onwenselijke gedrag.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee