Discussie in speeltuin Nijmegen om nikab: gemeente biedt excuses aan

Speeltuin De Leemkuil.

Speeltuin De Leemkuil. © Streetview

Een vrouw met een nikab is zondag in de speeltuin De Leemkuil aangesproken door de beheerder wegens haar gezichtsbedekkende kleding.

Redactie

Er ontstond een discussie of het onlangs ingevoerde boerkaverbod nu wel of niet geldt in de speeltuin, die gemeentelijk eigendom is. De hulp van de wijkagent werd ingeroepen voor uitleg.

In overleg met de politie is vervolgens besloten dat het verbod niet geldt voor de kinderspeeltuin, aldus de gemeente, die excuses heeft aangeboden aan de vrouw. „Het was een heel vervelende situatie”, zei een woordvoerster van de gemeente. „De vrouw heeft een vrijkaartje gekregen voor de speeltuin”.

Volgens de wet die donderdag is ingegaan, mag er in openbare gebouwen, het openbaar vervoer en zorg- en onderwijsinstellingen geen gezichtsbedekkende kleding gedragen worden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee