Discussie in speeltuin Nijmegen om nikab: gemeente biedt excuses aan

Print
Discussie in speeltuin Nijmegen om nikab: gemeente biedt excuses aan

Speeltuin De Leemkuil. Afbeelding: Streetview

Een vrouw met een nikab is zondag in de speeltuin De Leemkuil aangesproken door de beheerder wegens haar gezichtsbedekkende kleding.

Er ontstond een discussie of het onlangs ingevoerde boerkaverbod nu wel of niet geldt in de speeltuin, die gemeentelijk eigendom is. De hulp van de wijkagent werd ingeroepen voor uitleg.

In overleg met de politie is vervolgens besloten dat het verbod niet geldt voor de kinderspeeltuin, aldus de gemeente, die excuses heeft aangeboden aan de vrouw. „Het was een heel vervelende situatie”, zei een woordvoerster van de gemeente. „De vrouw heeft een vrijkaartje gekregen voor de speeltuin”.

Volgens de wet die donderdag is ingegaan, mag er in openbare gebouwen, het openbaar vervoer en zorg- en onderwijsinstellingen geen gezichtsbedekkende kleding gedragen worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen