Toezichtcamera’s binnenstad Maastricht dagenlang defect door onweer

© De Limburger

Toezichtcamera’s in het centrum van Maastricht waren vrijdag 26 juli na het korte onweer dagen buiten gebruik. Hierdoor waren er geen beelden van het graffiti vandalisme in de Bogaardenstraat beschikbaar.

Sjak Planthof

Het korte maar hevige onweer van vrijdagmiddag 26 juli zorgde ervoor dat gemeentelijke camera’s op de Markt, in de Catharinastraat en in de Bogaardenstraat het niet meer deden. Negen waren een etmaal onbruikbaar. Vier stuks vielen drie dagen uit, omdat de oorzaak van het stukgaan niet direct te vinden was, aldus de gemeente.

Hierdoor waren er geen beelden van de vandalen die in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juli muren van het COC Limburg, van de naburige synagoge en van twee andere panden in de Bogaardenstraat hadden beklad met leuzen.

De storing van vrijdag 26 juli is uitzonderlijk, aldus de gemeente. „Gemiddeld valt er wekelijks één camera uit door storingen zoals korte onderbrekingen in de verbinding, of door het trekken van glasvezel- en elektriciteitskabels.” De gemeente weet niet of zich ook andere incidenten hebben voorgedaan tijdens de storing.

Lees ook: COC Limburg doet aangifte van bekladden muren in Maastricht door ‘medestanders’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee