Sfeervol

Geslaagd Solar Festival in Roermond is ‘vlekkeloos verlopen’

Print
Geslaagd Solar Festival in Roermond is ‘vlekkeloos verlopen’

Dansen én relaxen op Solar 2019. Afbeelding: John Peters

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De organisatie van het Solar Festival in Roermond is zeer te spreken over het verloop van de vijftiende editie van het evenement. Er zijn volgens haar geen noemenswaardige incidenten geweest.

„We hebben een ontzettend fijn verjaardagsfeestje gevierd”, zegt Dennis Behlau, een van de organisatoren van het festival bij de Maasplassen in Roermond. „Het was een mooie editie met een erg goede sfeer, die vlekkeloos is verlopen. We hebben ontzettend fijne feedback van de bezoekers gehad.”

Lees ook: Solar Festival: al 15 jaar de speeltuin voor volwassenen

Lees ook: Paradijsvogels op Solar: bekijk hier hun prachtige uitdossingen

Uitverkocht

Het Solar Festival was twee dagen lang met 32.000 unieke kaartjes volledig uitverkocht. „De camping zit zonder meer altijd compleet vol”, zegt Behlau. „Maar voor het festival zelf hebben we er ook jaren bij gehad dat we nog enkele honderden kaartjes over hadden. Echter, op een aantal van ruim dertigduizend is dat natuurlijk te verwaarlozen. Dit jaar hadden we geen kaartje meer over en konden we de dagkassa sluiten.”

Bekijk foto’s: Dag 3 van Solar Festival Roermond

Incidenten

Hoewel de ambulance enkele malen moest uitrukken, hebben zich volgens Behlau geen ernstige incidenten voorgedaan. „Een vrouw met een verwonding aan de voet moest naar het ziekenhuis gebracht worden”, weet hij. „Maar dat was ook het meest verregaande. De reactie van het medisch personeel op het terrein was erg positief.”

Solar Weekend 2019. Video: De Limburger

Silent disco

Het vierdaags dancefestival werd zondagavond afgesloten met een Silent Disco. Dat zal de buurtbewoners als muziek in de oren hebben geklonken, want zij klaagden jarenlang over geluidsoverlast van het festival. Zelfs de toekomst van het steeds populairder worden festival aan de waterkant hing lange tijd aan een zijden draadje. Uiteindelijk werd dit jaar de strijdbijl gegraven.

„Met een heel Solar-weekeinde achter de rug, zou je verwachten dat de bezoekers wel moe zouden zijn en dat ze rust zouden willen, maar zelfs het animo voor de silent disco was groot”, zegt Behlau. „Het lijkt wel of de bezoekers van het festival er geen genoeg van kunnen krijgen.”

Het festival trok dit jaar ruim 32.000 unieke bezoekers. Zaterdag bezochten 23.000 mensen het festival, zondag 23.500. In totaal werken 1800 creatievelingen mee aan Solar 2019, onder wie 300 muzikanten.

Solar 2019 De Straat Op Met Jay. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen