Fortuna krijgt na rust pak slaag van AZ

Sugawara van AZ tussen Ugur en Amiot van Fortuna Sittard. © Orange Pictures/Niels van Renen

Een helft lang hield Fortuna zondagavond stand tegen AZ, maar na rust was het snel over. Met een ruime nederlaag als gevolg: 4-0.

Tim Geurts

AZ begon furieus in eigen stadion. Schoten van afstand werden echter gepareerd door Koselev en Ninaj voorkwam met zijn hoofd een tegentreffer. Daarna ging de storm al snel liggen. Aanvallend had Fortuna weinig te willen, maar verdedigend ook nauwelijks iets te vrezen tot aan de rust.

Lees ook: Plan van Fortuna Sittard werkt maar een uur

Na rust was dat anders. En hoe. Binnen zeven minuten was het duel gespeeld. Eerst was er uit een corner de ongelukkige 1-0 via het been van Fortuna-spits Rasmus Karjalainen, waarna de Sittardenaren de weg volledig kwijt raakten.

Zo leverde Diemers de bal een minuut later eenvoudig in, waarna Idrissi toesloeg en strafte Boadu matig verdedigen nog voor de zestigste minuut af. De 3-0 was voor AZ het sein om gas terug te nemen waardoor het duel doodbloedde. Enkel de 4-0 van Sugawara zorgde nog voor wat opwinding.

Kijk hieronder naar aflevering 1 van het nieuwe seizoen Komt dat Schot:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal