Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Loeizware obstacle runs op een veganistisch dieet: ‘Ik geef mezelf een twaalf’

Bon Appétit

Loeizware obstacle runs op een veganistisch dieet: ‘Ik geef mezelf een twaalf’

Dennis Spronk. Afbeelding: Rein Bollen

Maastricht / Itteren / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Dennis Spronk zweert bij een veganistisch dieet. Hij combineert kookworkshops met loeizware obstacle runs. Welkom in de keuken die behalve dierlijke vreugde ook menselijke vooroordelen oproept.

Tientallen medailles heeft Dennis Spronk bij elkaar gebuffeld in langeafstandswedstrijden over moeilijk terrein. Lachend komt de Margratenaar telkens over de finish, of het nu in IJsland, Canada of Nederland is. Is dat ondanks of dankzij zijn veganistisch dieet? Is deze vorm van topsport mogelijk zonder dierlijke producten, dus zonder vlees en vis, zonder zuivel en eieren? Ja, zegt Dennis met glanzende ogen en een beminnelijke glimlach. Dat overtuigt alvast meer dan de grauwe ‘grimlach’ van de macrobioot ...