Juli heetste maand ooit gemeten

Print
Juli heetste maand ooit gemeten

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Juli was wereldwijd de warmste maand ooit gemeten. Dat blijkt uit gegevens van de Copernicus Klimaatveranderingsdienst van de Europese Unie.

De temperatuur was nipt hoger dan de recordhouder tot nu toe, de julimaand van 2016.

Juni was al de boeken ingegaan als de warmste junimaand ooit geregistreerd. Alle maanden van dit jaar prijken in de top vier van heetste maanden ooit gemeten. De jaren 2015 tot en met 2018 waren de warmste sinds het begin van de metingen.

De temperatuur in juli lag bijna 1,2 graden boven pre-industrieel niveau zoals het IPCC, het klimaatpanel van de VN, dat heeft gedefinieerd. Het klimaatakkoord van Parijs is erop gericht de stijging van de mondiale gemiddelde temperatuur ruim onder de 2 graden te houden, met als ultiem doel de toename tot 1,5 graden te beperken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen