Vrachtwagenchauffeur (24) uit Meijel krijgt taakstraf na veroorzaken dodelijk ongeval op A2

Print
Vrachtwagenchauffeur (24) uit Meijel krijgt taakstraf na veroorzaken dodelijk ongeval op A2

Afbeelding: Rechtspraak.nl

Meijel -

Een vrachtwagenchauffeur uit Meijel is maandag veroordeeld tot een taakstraf voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de A2 bij Eindhoven.

De man reed in oktober vorig jaar met zijn vrachtwagen over de snelweg in Eindhoven en naderde daar matrixborden die een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur aangaven. Hij bleef echter 90 kilometer per uur rijden.

Vervolgens merkte de chauffeur te laat op dat er een file vóór hem stond en kon hij niet meer op tijd remmen, waardoor hij achterop een auto botste. De bestuurder van die auto, een 50-jarige man uit Helmond, kwam daarbij om het leven.

Lees ook: Chauffeur uit Meijel aangehouden voor veroorzaken dodelijk ongeluk A2

Het gemis van het slachtoffer levert voor zijn nabestaanden, en in het bijzonder voor zijn weduwe, onbeschrijflijk en onherstelbaar leed op. De rechtbank beseft dat zij het verlies van hun dierbare niet kan goedmaken. In dit geval is de straf er volgens de rechtbank dan ook alleen voor om verkeersdeelnemers bewust te maken dat zij voorzichtig moeten zijn.

Bij het bepalen van de straf kijkt de rechtbank naar vergelijkbare zaken. Het uitgangspunt voor een dergelijk delict is een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van 12 maanden. De rechtbank legt die rijontzegging in dit geval 9 maanden voorwaardelijk op, omdat de verdachte onder meer zeer schuldbewust is. Hij heeft zich opengesteld voor contact met de nabestaanden en is met hen het gesprek aangegaan.