Oranje lint en Wilhelmus voor Eline Houterman

Print
Oranje lint en Wilhelmus voor Eline Houterman

Eline en Ayco in actie tijdens het kampioenschap, met achterop haar vader Jeroen. Afbeelding: Maud Peters

Meterik -

Tijdens het Nederlands kampioenschap samengesteld mennen afgelopen weekend in Hulsberg, wist Eline Houterman (23) uit Meterik met haar paard Ayco de hoofdprijs te veroveren in de categorie enkelspan paard Z. Terwijl ze het oranje lint omgehangen kreeg, klonk speciaal voor haar het Wilhelmus door de speakers.

Eline kreeg tijdens het kampioenschap hulp en steun van haar zusje Anouk en vader Jeroen. De wedstrijd werd verreden over drie onderdelen, te weten dressuur, marathon en vaardigheid. Uitkomend in de zwaarste klasse wist Eline haar Ayco zowel in de marathon als in de vaardigheid naar de overwinning te sturen, hetgeen haar het Nederlands kampioenschap opleverde.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen