Grote groep vluchtelingen uit vrachtwagen gesprongen op A2 bij Eijsden; drie mensen aangehouden

Print
Grote groep vluchtelingen uit vrachtwagen gesprongen op A2 bij Eijsden; drie mensen aangehouden

Afbeelding: iStock

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Op de A2 bij Eijsden is dinsdagochtend een groep van circa twintig vluchtelingen uit een vrachtauto gesprongen. De groep is in de richting van Gronsveld gerend. Drie klimmers zijn aangehouden in Gronsveld, de overige vluchtelingen zijn nog spoorloos.

De drie mannen die zijn aangehouden zijn meegenomen naar het politiebureau voor een identiteitsonderzoek. De drie springers komen uit Eritrea. De vrachtwagenchauffeur uit Litouwen is verhoord, maar hem wordt niets ten laste gelegd.

Het is onduidelijk hoelang de mannen in de vrachtwagen hebben gezeten. De vrachtauto was vanuit Noord-Frankrijk onderweg naar Brabant. Waar de vluchtelingen aan boord zijn gegaan en wat hun eindbestemming was, is eveneens nog onbekend.

Het is niet de eerste keer dat er ter hoogte van Eijsden en Maastricht vluchtelingen uit een vrachtwagen springen. In mei waren het tien tot vijftien jongeren die zich vervolgens in de wijk Amby verspreidden en langs de A2 liepen. Eerder in april werden er elf personen aangehouden die op de A2 ter hoogte van Gronsveld uit een vrachtwagen sprongen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →