Eerste zitting ziekenhuisbeveiligers Zuyderland verplaatst

Print
Eerste zitting ziekenhuisbeveiligers Zuyderland verplaatst

Zuyderland in Geleen. Afbeelding: archief De Limburger/Peter Schols

Geleen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Maastricht / Heerlen / Hoensbroek -

De voor donderdag geplande regiezitting tegen twee verdachte beveiligers van het Zuyderlandziekenhuis gaat niet door. Gezocht wordt nu naar een datum waarop de zaak meteen inhoudelijk kan worden behandeld.

De twee beveiligers worden verdacht van mishandeling met de dood tot gevolg van een 37-jarige Heerlenaar, die in juli 2017 het ziekenhuis in Geleen ’s nachts in verwarde toestand betrad.

Onderzoekswensen

De zitting van donderdag was een zogeheten regiezitting waarop de stand van het onderzoek zou worden besproken en het Openbaar Ministerie en de verdediging hun verdere onderzoekswensen kenbaar zouden maken.

Volgens het OM zijn er geen onderzoekswensen meer en is de zitting daarom ingetrokken. „De zaak kan nu inhoudelijk worden behandeld. Daarvoor wordt een nieuwe datum gezocht”, aldus de woordvoerder van het OM.