Grote zoekactie naar vermist Londens meisje (15) in Maleisië

Print
Grote zoekactie naar vermist Londens meisje (15) in Maleisië

Politiechef Mohamad Mat Yusop (tweede van rechts) met een foto van de vermiste Nora Quoirin

De autoriteiten in Maleisië zoeken met man en macht naar een jonge toeriste uit Londen. Nora Anne Quoirin (15) verdween uit een resort bij de plaats Seremban, op zo’n 70 kilometer ten zuiden van Kuala Lumpur.

Een familielid zegt dat de ouders van het meisje haar kamer zondag leeg aantroffen. Het raam stond open. De politie zegt geen aanwijzingen te hebben dat Quoirin is ontvoerd. ,,Misschien is ze gewoon verdwaald”, opperde politiefunctionaris Mohamad Mat Yusop.

De autoriteiten hebben inmiddels 178 manschappen, een helikopter en een hondenbrigade ingezet om de tiener te vinden. Zij zoeken in de jungle in de buurt van het resort. Quoirin, die een leer- en ontwikkelingsachterstand zou hebben, heeft Frans-Ierse ouders en woont in de Britse hoofdstad.

Statement

Haar familie gelooft niet in het scenario dat ze is weggelopen. Nora is een meisje ‘dat nooit ergens alleen naartoe gaat’ en er is ‘geen reden om te geloven dat ze weggelopen en verdwaald is’, meldt de familie volgens de BBC in een statement.

Het meisje zou anders zijn dan andere 15-jarigen: ‘Ze ziet er jonger uit, kan niet voor zichzelf zorgen en zal niet snappen wat er aan de hand is.’