Marco Kroon zou Willems-Orde nu weigeren: ‘Het heeft me veel ellende opgeleverd’

Print
Marco Kroon zou Willems-Orde nu weigeren: ‘Het heeft me veel ellende opgeleverd’

Afbeelding: ANP

Militair Marco Kroon vindt dat de Willems-Orde, die hij in 2008 kreeg voor heldhaftig optreden in Afghanistan, hem veel ellende heeft opgeleverd. Als de onderscheiding hem nu zou worden aangeboden zou hij weigeren, zo zegt hij in het tv-programma EenVandaag.

Door de toekenning van de Willems-Orde kreeg hij veel aandacht en dat heeft een wissel getrokken: „Ik ben een publiek figuur geworden, ik ben eigenlijk nooit alleen. Als ik wat ga eten met mijn vrouw komen mensen er gewoon bij zitten.” Ook kon hij zijn militaire ambities niet waarmaken: „Mijn complete droom om bij het korps nog verder door te stromen, ja, dat houdt op.”

Lees ook: Marco Kroon heeft blijvend letsel opgelopen bij aanhouding tijdens carnaval

De afgelopen jaren kwam Kroon meermalen in aanraking met justitie, onder meer voor wapen- en drugshandel. Het OM trok daarbij alle registers open, volgens zijn advocaat zelfs buitenproportioneel. „Mijn telefoon werd getapt, mijn sms’jes werden gelezen, er was een inval bij mijn broer en een bij mijn ouders.” „Het OM zag een verhaal: ‘From hero to zero”.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen