Grensoverschrijdende fietstocht met straattheater

Print
Grensoverschrijdende fietstocht met straattheater

El Koote Spanje. Afbeelding: Stichting Volkscultuur Arcen

Arcen -

Straattheater in het Groen gaat het negentiende jaar in. Op zaterdag 17 augustus start deze grensoverschrijdende fietsroute tussen 9.30 en 10.00 uur in Arcen op het Raadhuisplein en in Velden op Sportpark Theo Lommen aan de Schandeloseweg.

Gedurende een ongeveer dertig kilometer lange fietsroute, worden deelnemers onderweg getrakteerd op een zestal straattheatervoorstellingen met artiesten uit binnen- en buitenland. Omdat het geen doorlopende voorstellingen zijn, is het mogelijk om dankzij korte pauzes te wachten op de volgende opvoering. De route zelf voert door de natuur, waarbij de straattheatervoorstellingen plaatsvinden op zorgvuldig uitgezochte locaties die niet of nauwelijks bij het grote publiek bekend zijn. Daarmee slaat de organisatie twee vliegen in een klap. Deelnemers krijgen een bijzondere route mee en kunnen onderweg genieten van zes voorstellingen. Deelname bedraagt 5,- euro voor volwassenen en 4,- euro voor kinderen tot 12 jaar. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis.

Liefhebbers die na de fietstocht nog geen genoeg van theater hebben, kunnen vanaf 20.00 uur terecht op het Raadhuisplein in Arcen voor een avondprogramma met onder andere Reyners&Friends (Nederland), Goma (Duitsland), Di Filippo (Italië) en Elabö (Duitsland). De organisatie ligt in handen van Stichting Volkscultuur Arcen.