Na moord op Amerikaanse vrouw, opnieuw jogster verdwenen op Grieks eiland

Print
Na moord op Amerikaanse vrouw, opnieuw jogster verdwenen op Grieks eiland

Natalie Christopher. Afbeelding: Facebook

Amper een maand nadat een Amerikaanse wetenschapster werd verkracht en vermoord op Kreta, is opnieuw een jogster verdwenen op een Grieks eiland. Dit keer gaat het om de Britse astrofysicus Natalie Christopher (34) die sinds maandagmorgen is vermist op Ikaria. Heeft zij een tragisch ongeval gehad of is ze eveneens het slachtoffer geworden van een misdaad?

De vrouw die geboren werd in Londen en nu op Cyprus woont, was samen met haar Cypriotische vriend op vakantie op Ikaria, een eiland in de Egeïsche Zee. Toen ze maandagmorgen maar niet terugkeerde naar het hotel nadat ze was gaan joggen, verwittigde haar partner de politiediensten. Sindsdien wordt het eiland systematisch uitgekamd op zoek naar Christopher, maar voorlopig zonder resultaat.

Haar vriend (38) vertelde aan lokale media dat hij ontwaakte in de hotelkamer en vaststelde dat zijn vriendin niet daar was. Hij belde haar naar eigen zeggen zelf op en ze vertelde hem dat ze was gaan joggen en zich op een bergachtig pad bevond. Maar daarna kon hij haar niet meer bereiken. Toen ze drie uur later nog niet terug was, alarmeerde hij de autoriteiten.

Bloedsporen

Volgens lokale media zoekt de politie in de buurt van de bergachtige regio Kerame in het noorden van het eiland. De politie houdt voorlopig alle pistes open. Ook worden er bloedsporen onderzocht die zich op de lakens in de hotelkamer bevonden. Theodoris Theodorakis, de eigenaar van het hotel in Kerame, omschreef de aangetroffen bloeddruppels als ‘een typisch gevolg van een bloedneus’.

Het is de tweede onrustwekkende verdwijning op korte tijd. Begin juli raakte moleculair bioloog Suzanne Eaton vermist tijdens het joggen. De 60-jarige Amerikaanse was op het eiland voor een conferentie. Haar collega’s sloegen alarm toen ze niet terugkwam. Een week later werd Eaton dood gevonden in een grot die in de Tweede Wereldoorlog was omgebouwd tot bunker. Een Griekse man heeft bekend dat hij haar heeft aangereden, verkracht en vermoord.