Talent gezocht voor Noormannenschouwspel Asselt 2020

Print
Talent gezocht voor Noormannenschouwspel Asselt 2020

Het Noormannenschouwspel tijdens de eerste editie in 2015. Afbeelding: Bart Tegels

Asselt -

De organisatie achter het Noormannenschouwspel ’t Pact van Asselt 2020 is op zoek naar acteurs en actrices die een hoofdrol willen vertolken. De audities vinden plaats op zondag 8 september in Asselt-Roermond.

Naast hoofdrolspelers is de organisatie ook op zoek naar figuranten, zangers en zangeressen voor het koor, muzikanten voor het live orkest en vrijwilligers die achter de schermen alles in goede banen leiden. Ben je gezegend met lef, heb je liefde voor theater, zing je graag een nootje of wil je deel uit maken van een groep regelaars en vrijwilligers achter de schermen, geef je dan nu op via www.noormannenschouwspel.nl

Vijf naar na de geslaagde eerste editie in 2015, kruipen hoofdrolspelers opnieuw in de huid van Reinhilde, Gorm en vele anderen. Asselt aan de Maas vormt opnieuw het decor voor het openlucht schouwspel op 19, 20 en 21 juni. ’t Pact van Asselt is gebaseerd op een stuk Limburgse geschiedenis in de 9e eeuw na Christus. Het verhaal gaat over de bezetting door de Noormannen, hun relatie met de Frankische overheersers en de lokale bevolking, waar macht, intriges en uiteraard de liefde als rode draad door het schouwspel lopen. Het script is voor deze tweede editie van het Noormannenschouwspel herschreven. De regie is in handen van de Roermondse Mayke Roels. Teksten, muziek en zang zijn geschreven door Ton Custers. De productie is in handen van Victor Mostart.