Gezochte Canadese ‘moordtieners’ dood gevonden

Print
Gezochte Canadese ‘moordtieners’ dood gevonden

Afbeelding: EPA

De Canadese politie heeft twee lichamen gevonden die vrijwel zeker van de sinds vorige maand in heel het land gezochte tieners zijn. Dit zei een politiewoordvoerster op een persconferentie in Winnipeg, de hoofdstad van de provincie Manitoba.

Ze zei dat de politie ervan uitgaat dat het om de van moord verdachte Kam McLeod (19) en Bryer Schmegelsky (18) uit de provincie British Columbia gaat, maar dat ze nog officieel geïdentificeerd moeten worden.

De zoektocht naar het half juli uit het westen van Canada verdwenen voortvluchtige duo concentreerde zich in het afgelegen noorden van Manitoba, 3000 kilometer van hun woonplaats op Vancouver Island. De twee vrienden worden verdacht van moord op drie mensen, gepleegd tussen 14 en 19 juli in British Columbia. De slachtoffers zijn een stel toeristen, de Australiër Lucas Fowler (23) en zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese (24), en een 64-jarige Canadees, Leonard Dyck.

De twee vrienden McLeod en Schmegelsky verlieten hun werk in een supermarkt op Vancouver Island op 12 juli plotseling in een camper-pick-up met de mededeling aan familie dat ze in het hoge noorden van Yukon „echt geld gingen verdienen”.

Ze zijn eind juli voor het laatst gezien in het noorden van Manitoba, waar met helikopters, legervliegtuigen, drones, speurhonden en duikers naar ze is gezocht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen