Parcours voor jonge mountainbikers en BMX’ers bij station Miljoenenlijn

Print
Parcours voor jonge mountainbikers en BMX’ers bij station Miljoenenlijn

Station Miljoenenlijn Simpelveld. Afbeelding: Luc Lodder

Simpelveld / Bocholtz / Huls -

Crossborder Cycling heeft zondag 18 augustus een MBT/BMX-parcours in petto vol met hindernissen: Steamrace Simpelveld. De race is bedoeld voor jeugd van 3 tot 15 jaar.

Tijdens de Steamrace Simpelveld is er de kans om door treinwagons of over perrons te fietsen met een mountainbike en BMX. Crossborder Cycling houdt dit evenement in samenwerking met de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij. Er is ook een race waarbij de jeugd samen met een volwassen familielid een estafetterace rijdt over het parcours. Deelname voor deze dag is gratis.

Programma

De Steamrace vindt plaats op het station van de Miljoenenlijn in Simpelveld. Om 10.30 uur start de inschrijving van de deelnemers. Om 11.00 uur starten de ‘fun’ klasses. De fun klasse (basis)schoolgaande jeugd is voor jeugd van 3 tot 12 jaar. De fun klasse (middelbare)schoolgaande jeugd is voor deelnemers van 12 tot 15 jaar. De starttijden voor de estafetterace, de ‘family ride’ worden later bekendgemaakt door de organisatie.

Alle deelnemers krijgen een medaille en goodiebag. Winnaars krijgen een beker. Voor volwassen die meekomen staan hapjes en drankjes klaar. En voor broertjes en zusjes die niet deelnemen staat er een springkussen op het terrein, net als andere spellen.

Materialen

Alleen kinderen die een helm dragen mogen deelnemers aan de Steamrace. Heb je zelf geen fiets of helm? Reserveer deze dan via info@crossbordercycling.eu. De organisatie heeft een stuk of twintig mountainbikes/BMX’en ter beschikking en dertig helmen.