Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Test barbecuesaus: dit zijn de beste en de slechtste merken

Test barbecuesaus: dit zijn de beste en de slechtste merken

Julius Jaspers (56), tv-kok en barbecuefanaat, schreef meerdere bbq-kookboeken. Afbeelding: Jean-Pierre Jans

Vlees, vis of vega: zonder een smakelijk sausje blijft het op de barbecue maar een droge bedoening. Grill-orakel Julius Jaspers keurt tien barbecuesauzen uit de supermarkt.

Uit nood worden soms de mooiste dingen geboren. Zo ook bij tv-kok Julius Jaspers, die twintig jaar terug zijn Bussumse huis liet verbouwen en met vrouw en kinderen tien maanden in een tochtige schaftwagen bivakkeerde. Het keukentje daarvan was van postzegelformaat, dus een culinair noodplan was snel uitgestippeld: avondje eten bij mama, bij schoonmoeder, bij vrienden, in de snackbar, van de bezorgpizza en volgende week weer zo’n rondje. Totdat Jaspers besloot zijn riante barbecue voor de bouwkeet ...