Nieuwe app met zestig wandel- en fietsroutes rond Drielandenpunt in vier talen

Print
Nieuwe app met zestig wandel- en fietsroutes rond Drielandenpunt in vier talen

Fietsen in Aken. Afbeelding: BAS QUAEDVLIEG

HEERLEN / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Kerkrade / Eygelshoven / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide -

De zestig mooiste wandel- en fietsroutes in de euregio rond het Drielandenpunt zijn in vier talen opgenomen in een nieuwe gratis app.

De app Euregio Grenstochten is een routeplanner om het gebied rond het Drielandenpunt te verkennen. Te voet dan wel per fiets. De app telt tientallen routes met gedetailleerde informatie, kaarten, bezienswaardigheden en tips voor de route ernaartoe en weer terug.

Offline

De fietser en wandelaar wordt bijgelicht in het Duits, Engels, Frans en Nederlands. Gegevens kunnen worden gedownload en eventueel offline opgeslagen. Handig wanneer je tijdens een tocht ineens geen bereik hebt. Dankzij GPS kom je toch op je bestemming.

Groenmetropool

De app haakt onder meer aan bij het toeristische drielandenproject Groenmetropool. Het betreft een door Brussel gesubsidieerd initiatief van Charlemagne Grensregio (een samenwerkingsverband van StädteRegion Aachen, Parkstad, Vaals, Heerlen en de gemeenten van Oost-België) en People to People (Interreg Euregio Maas-Rijn).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen