Roda-coach De Jong: ‘We moeten harder zijn, sneller toeslaan’

Jean-Paul de Jong. © Bas Quaedvlieg

Met een vrijwel volledig fitte selectie start Roda JC de competitie, vrijdag (20 uur) in eigen huis tegen Almere City. Trainer Jean-Paul de Jong wilde zijn opstelling nog niet prijsgeven, maar het lijkt erop dat hij in grote lijnen zijn vertrouwen geeft aan de basisploeg die de laatste oefenwedstrijd tegen Eindhoven speelde.

Roel Wiche

Centrale verdediger Richard Jensen en nieuwkomer Roland Alberg zitten bij de groep, maar zijn nog niet fit voor negentig minuten. Interessant is wie in de spits zal spelen. Mart Remans kreeg in de oefenwedstrijden zijn kans, maar de laatste aanwinsten Ivan Prtajin en Ike Ugbo komen ook in aanmerking. Juist het gebrek aan doeltreffendheid was het grootste manco van Roda in de voorbereiding. ,,We zijn prima door die eerste fase heen gekomen, maar we moeten harder zijn, op beslissende momenten toeslaan”, vindt trainer Jean-Paul de Jong.

Daryl Werker is benoemd tot captain. Robert Klaasen, doelman Tom Muyters en Werker droegen in de oefenwedstrijden afwisselend de aanvoerdersband, de keus is uiteindelijk op de centrale verdediger gevallen. ,,Deze drie spelers beschouw ik samen met Alberg als key players van de ploeg”, aldus De Jong. ,,Werker krijgt de band. Hij heeft ervaring en is al lange tijd een vaste waarde binnen de club.”

Vermoedelijke opstelling: Muyters, Schlösser, Werker, Van Eijma, Keulen, Cotan, Klaasen, Souren, Croux, Remans, Simakala.

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van Komt dat Schot:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal