Excursie rond project Maascorridor

Print
Excursie rond project Maascorridor

Tijdens de wandeling kunnen de wandelaars vanaf afstandje oog in oog komen te staan met Gallowayrunderen. Afbeelding: Henk Heijligers / Stichting het Limburgs Landschap

Blerick -

Stichting het Limburgs Landschap houdt woensdag 21 augustus een twee uur durende excursie rond het project Maascorridor. De wandeling start om 13.30 uur vanaf Maasoeverpark Café Sur Meuse aan Helling 5 in Blerick.

Onder de noemer Maascorridor is op vele plaatsen langs de Maas in Noord Limburg nieuwe natuur gerealiseerd die tevens beantwoordt aan het reduceren van de hoogwaterproblematiek. Door de Maas meer ruimte te geven veranderen de Maasoevers in deze regio in een afwisselend en langgerekt lint van moerassen, geulen, bloemrijke graslanden, ruigten en ooibos.

Deze verandering is onder meer te zien in de Romeinenweerd. Het hele jaar door grazen daar runderen die van een afstandje kunnen worden geobserveerd. De Maascorridorgidsen vertellen tijdens deze wandeling alles over de Maascorridornatuur.

Deze wandeling start om 13.30 uur vanaf Maasoeverpark Café Sur Meuse aan Helling 5 in Blerick. Parkeren kan bij de Antoniuskerk aan de Antoniuslaan in Blerick. Deelname aan de excursie is gratis. Denk aan stevig schoeisel. Aanmelden is niet nodig.