‘Nederlander zwaar mishandeld in India om bankpas in regenboogkleuren’

Print
‘Nederlander zwaar mishandeld in India om bankpas in regenboogkleuren’

Een bankpas van Bunq in de kleuren van de regenboog. Afbeelding: Bunq

Een 29-jarige Nederlander die in India met een regenboogkleurige bankpas van de bank Bunq betaalde, is donderdagochtend ernstig mishandeld.

Dat hebben Bunq en Traveller Assist bekendgemaakt, meldt NRC. Volgens Traveller Assist, die de man bijstaat namens zijn reisverzekering, is hij uitgescholden, geschopt en geslagen door een groep mannen die dacht dat hij homoseksueel was. De Nederlander haalde zijn bankpas tevoorschijn toen hij zijn lunch bij een café in de Noord-Indiase stad Lucknow wilde afrekenen, zegt Sarah Jansen, die de man namens Traveller Assist begeleidt.

Een groep van acht tot tien mannen tussen de 18 en 25 jaar oud dacht vanwege de kleuren van de pas dat de man homoseksueel is, en begon „homofobe opmerkingen” te roepen. Vervolgens zouden zij de man op de grond hebben gegooid en hebben mishandeld, aldus NRC.

Een woordvoerder van Bunq noemt het incident „zeer verontrustend en verschrikkelijk”. Volgens haar zijn nog nooit dergelijke incidenten voorgekomen als gevolg van de regenboogkleuren van de bankpassen. Wel zou de Nederlandse internetbank vaker de feedback hebben ontvangen dat de passen een „te gay” uiterlijk hebben.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen