Wil Boessen: ‘Ik ben op een laffe manier ontslagen bij FC Den Bosch’

Print
Wil Boessen: ‘Ik ben op een laffe manier ontslagen bij FC Den Bosch’

Wil Boessen als coach van FC Den Bosch. Afbeelding: Peter Schols

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Sittardenaar Wil Boessen is dit voorjaar voor zijn gevoel met ‘vijf messen in zijn rug’ vertrokken bij FC Den Bosch. Dat zegt de huidige trainer van Helmond Sport vrijdag in een interview met Eindhovens Dagblad. Het is voor het eerst dat Boessen publiekelijk reageert op zijn ontslag bij FC Den Bosch. Tot dusver wilde hij daar niet over praten.

Het was voor Boessen de tweede keer in zijn trainersloopbaan dat hij net voor de play-offs ontslagen werd. Eerder overkwam hem dat in 2015 bij het toenmalige FC Oss. Boessen: ,,Daar kon ik het nog accepteren: de voorzitter zei recht in mijn gezicht wat hij van me vond. Bij FC Den Bosch werd dat besluit vanuit een ivoren toren genomen, door iemand (RvC-voorzitter Jan-Hein Schouten, red.) die ik daarover nooit heb gesproken. Een laffe manier, voor mijn gevoel ben ik daar met vijf messen in mijn rug vertrokken.”

Lees ook: Wil Boessen, een karakterjongen met vechtersmentaliteit uit een Sittardse volkswijk

Succes

Boessen werd bij FC Den Bosch twee wedstrijden voor het einde van de competitie ontslagen na een zeer succesvolle eerste seizoenshelft en een zware terugval na de winterstop. Zijn succes voor de winter was wel goede reclame, zegt hij in het Eindhovens Dagblad. Clubs in Nederland klopten al snel aan, maar ook het buitenland - onder meer Zuid-Afrika - lonkte. Boessen koos echter voor Helmond Sport, de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie van afgelopen seizoen, maar ook de ploeg waar hij tussen 1997 en 1999 zijn spelersloopbaan afsloot.

Video: De Limburger