Noordlimburgs Fietsweekend voert deelnemers door drie provincies

Print
Noordlimburgs Fietsweekend voert deelnemers door drie provincies

Afbeelding: Schutterij/Gilde Sint Dionysius

Heijen -

Heijen vormt zaterdag 17 en zondag 18 augustus het startpunt voor de vierde editie van het Noordlimburgs Fietsweekend. De fietsroutes gaan over verkeersluwe wegen of speciale fietspaden in Noord-Limburg, Oost-Brabant en het Rijk van Nijmegen. Start- en finishlocatie is dit jaar gildeterrein De Maasarm aan de Mergeldijk in Heijen.

Het gilde zet op drukke en gevaarlijke punten verkeersregelaars in om een veilige oversteek te garanderen. Verder staan er extra verkeersborden om het verkeer te waarschuwen voor overstekende fietsers. Onderweg zijn er twee of drie stempelposten om de deelnemers te voorzien van een hapje en drankje. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om op de startlocatie het GPX bestand op de fietsnavigatie te uploaden. Zo behoort de weg kwijtraken tot het verleden.

Starten kan op beide dagen van 9.00 tot 12.00 uur. De deelnemerskosten bedragen 5 euro per persoon per dag. Een vaantje van het Noordlimburgs Fietsweekend om onderweg herkenbaar te zijn is hierbij inbegrepen, net als de routebeschrijving met stempelkaart en de gratis overtochten met veerponten op de fietsroutes. Voor deelnemers die beide dagen de fietsroutes volbrengen ligt op zondag een herinneringsmedaille klaar op de finishlocatie.

Wie zich op voorhand inschrijft ontvangt 2,50 euro korting voor beide dagen. Voorinschrijven kan tot woensdag 14 augustus. Deelnemers die één dag deelnemen, kunnen zich beter op de startlocatie inschrijven. De finishlocatie sluit elke dag om 17.00 uur.