Streekevenement

Nederrijns wijnfeest in voormalig klooster

Print
Nederrijns wijnfeest in voormalig klooster

Een weekend lang Weinfest op Landgoed Klooster Graefenthal bij het Duitse Asperden.

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

In de grensstreek is niet alleen bier een populaire drank, ook wordt graag wijn ontkurkt. Met regelmaat worden er wijnfeesten gehouden. Op het landgoed van Klooster Graefenthal in Asperden, net over de grens bij Gennep, vindt van 16 tot en met 18 augustus het derde Weinfest plaats. Bezoekers genieten er in de sfeer van het voormalige klooster van ‘tastings’ en wijnproeverijen en live muziek.

Wijnkenners en andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een arrangement op vrijdag en zaterdag. Voor 25 euro per persoon worden zij verwend met een welkomstdrankje, borrelhapjes en waardebonnen ter waarde van 15 euro te besteden bij zowel de wijnhandelaren als de eetstands. Voor meer informatie en de kaartverkoop zie www.kloster-graefenthal.de/weinfest of bezoek het kloostercafé dat dagelijks geopend is tussen 11.00 en 17.00 uur. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan de tastings. Tijdens deze proeverijen worden de smaken en aroma’s van de wijnen met brood of kaas geaccentueerd. Naar aanleiding van feedback en ervaringen van afgelopen jaren is dit jaar besloten op zaterdag en zondag twee verschillende wijnproeverijen aan te bieden in plaats van één grote wijnproeverij. Op beide dagen is er een proeverij voor droge wijnen en een voor zoete wijnen, zodat het voor iedere bezoeker mogelijk is om de wijnen van alle aanwezige wijnboeren naar eigen wens en smaak te proberen en te vergelijken. Daarnaast is er een culinair aanbod waarbij bezoekers verleid worden met live cooking of een breed assortiment vers brood en gebak van de regionale bakker Jocki Reffeling. Het Weinfest wordt muzikaal ondersteund door artiesten zoals Jazz im Glück, Theo de Vries Jazz Band, The Good, The Bad & The Ugly en the Cologne Unplugged Trio (bekend van de Keulse Carnavalsfeesten).