Ingevlogen Gilbert man van de avond bij Wealer Ronde Maastricht

© Rob Oostwegel

Op het allerlaatste moment kreeg de RSM-Wealer Ronde Maastricht toch een fraai deelnemersveld. Met dank aan zakenman Jos van de Mortel, die Philippe Gilbert liet invliegen vanuit Monaco. De oud-wereldkampioen won vrijdagavond, uiteraard.

Robin van der Kloor

Gilbert, die dit jaar Parijs-Roubaix op zijn naam schreef, was samen met Mike Teunissen en Bauke Mollema de grote publiekstrekker in de maasstad en deze drie vormden dan ook het podium.

De aanwezigheid van de in Monaco woonachtige Belg in Maastricht was zeer welkom. De organisatie had met Touretappewinnaar Teunissen en Roy Curvers al enkele lokale helden aan het vertrek, maar er mocht nog wel een grote vis bij.

Gelukkig was daar Jos van de Mortel, de zakenman die vorig jaar enkele tienduizenden euro’s neerlegde om Tom Dumoulin (dit jaar afwezig) aan het vertrek te hebben. Van de Mortel betaalde dit jaar voor Gilbert en Mollema. Eerstgenoemde werd ’s middags zelfs ingevlogen vanuit Monaco.

Bij de vrouwen kwam Jip van den Bos als eerste over de streep.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal