Ingevlogen Gilbert man van de avond bij Wealer Ronde Maastricht

Print
Ingevlogen Gilbert man van de avond bij Wealer Ronde Maastricht

Afbeelding: Rob Oostwegel

Maastricht / Itteren -

Op het allerlaatste moment kreeg de RSM-Wealer Ronde Maastricht toch een fraai deelnemersveld. Met dank aan zakenman Jos van de Mortel, die Philippe Gilbert liet invliegen vanuit Monaco. De oud-wereldkampioen won vrijdagavond, uiteraard.

Gilbert, die dit jaar Parijs-Roubaix op zijn naam schreef, was samen met Mike Teunissen en Bauke Mollema de grote publiekstrekker in de maasstad en deze drie vormden dan ook het podium.

De aanwezigheid van de in Monaco woonachtige Belg in Maastricht was zeer welkom. De organisatie had met Touretappewinnaar Teunissen en Roy Curvers al enkele lokale helden aan het vertrek, maar er mocht nog wel een grote vis bij.

Gelukkig was daar Jos van de Mortel, de zakenman die vorig jaar enkele tienduizenden euro’s neerlegde om Tom Dumoulin (dit jaar afwezig) aan het vertrek te hebben. Van de Mortel betaalde dit jaar voor Gilbert en Mollema. Eerstgenoemde werd ’s middags zelfs ingevlogen vanuit Monaco.

Bij de vrouwen kwam Jip van den Bos als eerste over de streep.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen