VVV hard onderuit tegen promovendus Sparta ondanks nieuwe wondertreffer Van Ooijen

Print
VVV hard onderuit tegen promovendus Sparta ondanks nieuwe wondertreffer Van Ooijen

Afbeelding: Pro Shots

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - VVV heeft vrijdagavond op bezoek bij Sparta een grote nederlaag geleden. In Rotterdam werd het 4-1 voor de nieuwkomer in de eredivisie.

VVV kwam wel nog op voorsprong door een geweldig vrije trap van Peter van Ooijen, maar had verder weinig tot niets te vertellen. Naast de nederlaag verloor VVV Johantan Opoku met een hoofdwond.

VVV kwam na twintig minuten spelen op voorsprong. Peter van Ooijen, die vorige week de thuiswedstrijd tegen RKC (3-1) besliste met een afstandsschot, schoot in de twintigste minuut een vrije trap van een meter of twintig raak: 0-1. Dat gebeurde in een eerste helft waarin Sparta het meeste balbezit had en de beste kansen. Spits Ragnar Ache raakte met zijn kopbal de lat, terwijl Halil Dervisolgu kort voor de Venlose treffer van dichtbij over schoot en na de 0-1 zijn poging door VVV-doelman Thorsten Kirschbaum gered zag worden.

Van kwaad tot erger
Na rust had was het voor Dervisoglu driemaal scheepsrecht. Met een geplaatst schot liet het tienertalent Kirschbaum in de 57e minuut kansloos: 1-1. Kort na de gelijkmaker werd het ook 2-1 voor Sparta. Op het moment dat VVV met tien man stond, omdat Johnatan Opoku langs de lijn behandeld werd aan een hoofdwond, bracht Ache de voorsprong op het scorebord. Opoku kwam nog terug het veld in met een tulband om zijn hoofd, maar werd in de zeventigste minuten toch vervangen door Jerome Sinclair. Het ging van kwaad tot erger voor VVV. Een kleine tien minuten voor tijd besliste Abdou Harroui de wedstrijd definitief met de 3-1. Daar bleef het niet bij, want Lars Veldwijk bepaalde de eindstand op 4-1.

VVV heeft neusje voor spitsen, eredivisiedroom MVV voorbarig en Roda-trainer controlefreak. Dat en meer in een nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger: