MVV verliest eerste competitieduel

Print
MVV verliest eerste competitieduel

Afbeelding: Pro Shots

Maastricht / Itteren - MVV heeft zijn eerste competitiewedstrijd verloren. In Deventer was Go Ahead Eagles met 3-2 te sterk.

De thuisploeg opende furieus en gaf MVV nauwelijks lucht om adem te halen. De MVV’ers konden nauwelijks iets anders doen dan lange ballen naar spits Anthony van den Hurk schieten.

Na tien minuutjes was de storm wat uitgeraasd. Daarop kon MVV er ook een paar keer richting het doel van de thuisploeg. Jérôme Deom verprutste eerst nog een schietkans van achttien meter en een goal van Koen Kostons na veertien minuten werd afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten later zorgde Anthony van den Hurk dan wel voor de eerste treffer. In een tegenstoot over links sneed hij naar binnen en passeerde na een fraaie actie doelman Hobie Verhulst in de verre hoek.

Blunder
Echt lang kon MVV niet van de voorsprong genieten. Het duurde een paar minuten voordat Go Ahead van de schrik was bekomen, maar daarna nam de thuisploeg weer het heft in handen. Het leidde tot een treffer van Jaroslav Navratil na 25 minuten. Na 35 minuten spelen kopte Maël Corboz van de ploeg uit Deventer eerst nog op de lat uit een corner. Vijf minuten later was het wel raak voor de thuisploeg, toen Antoine Rabillard een voorzet binnen kon koppen.

MVV kon na die eerste helft nog hoop hebben op een resultaat, maar door geblunder achterin kreeg Go Ahead de 3-1 op een presenteerblaadje aangeboden. Luc Mares raakte de bal amper op het moment dat hij wil terugkoppen naar doelman Deusings. De keeper zelf zag er vervolgens ook niet lekker uit door Rabillard amper een strobreed in de weg te leggen.

MVV dringt aan
Het leek er op dat Go Ahead de wedstrijd simpel kon uitspelen, maar MVV drong meer en meer aan. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Van den Hurk die scoorde. Met zijn hoofd zorgde hij van dichtbij voor de 3-2.

De thuisploeg kreeg daarna weer meer controle over de wedstrijd en MVV moest noodgedwongen gas terugnemen. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd had invaller Gavin Vlijter nog een grote kans op de gelijkmaker, maar hij liet de bal van zijn voet springen.

Eredivisiedroom MVV voorbarig, Roda-trainer controlefreak en VVV heeft neusje voor spitsen. Dat en meer in een nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger: